IKEA douche-afscheiding

ROL

Product ontwerper
Grafisch ontwerper
Animator

TOOLS

Solidworks
Keyshot
Photoshop
Illustrator
Indesign

PROJECT

De doelstelling was om een afscheiding te bedenken tussen het natte en droge gedeelte in een badkamer voor IKEA. Een multidisciplinaire groep van 9 mensen met achtergronden in werktuigbouwkunde, industrieel ontwerp en technisch bedrijfskunde hebben gewerkt aan dit project. De marktpositie van het product was het beginpunt van het ontwerp. Tijdens het marktonderzoek is gebleken dat er een mooie positie was voor een product tussen de 50 en 150 euro. Onder de 150 euro zijn vaak goedkope oplossingen beschikbaar zoals douchegordijnen en bij 150+ euro beginnen de eerste inbouw-producten.


1e prijs ‘project consumer products’
1e prijs ‘interactief verslag’

OPTIMALISATIE

Alle onderdelen zijn zo ontworpen dat deze zo optimaal mogelijk in een pallet-grootte doos passen zodat zo weinig mogelijk ruimte verloren gaat.

ACCESOIRE SYSTEEM

Het ontwerp maakt gebruik van bestaande onderdelen van ikea om de douche-afscheiding te voorzien van een aantal bestaande en nieuwe accesoires.

 

FOLD-SYSTEEM

De binnenzijde van de panelen gebruiken een uniek systeem waarbij een harde kunststof plaat is gelamineerd tussen een dunne buigzame laag. Hierdoor kunnen de panelen klein worden gevouwen voor transport maar hebben deze geen extra naden die nadelig kunnen zijn tijdens gebruik.


ONDERDELEN

Het systeem heeft in totaal 7 onderdelen welke allemaal zijn uitgedacht, Er worden een aantal verschillende kunststoffen gebruikt om de gewenste uitstraling, sterkte en prijs te bereiken.

Volg mij!Linkedin profiel.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!