Site Overlay

Structureel ontwerp
3D conceptvisualisatie

Klik en Knoop Krokodil

De Klik en Knoop Krokodil van SES Creative helpt jonge kinderen bij het spelenderwijs leren openen en sluiten van verschillende soorten sluitingen, zoals knopen, ritsen en kliksluitingen. Tijdens mijn afstudeerstage bij Koninklijke Drukkerij De Vries heb ik een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van de verpakking voor dit product.

Tijdens de ontwikkeling is gezocht naar een constructie waarbij het product goed zichtbaar en voelbaar was in het schap. Daarnaast moest het product ook ondersteund worden in de verpakking. Het product wordt met tacks gefixeerd. Mijn bijdrage was het ontwikkelen van een tweetal structurele concepten, het maken van vroege 3D-visualisaties hiervoor en i.s.m. de afdeling cad-cam het uitwerken van plottermodellen.

De afmetingen voor de verpakking stonden vooraf al vast, daarom is als basis gekozen voor een constructie die ook voor sommige andere producten van SES wordt gebruikt. De verpakking wordt in productie automatisch verwerkt en geplakt. Het product wordt met twee flappen ondersteund, zie ook de 3D-weergave hieronder. Deze kunnen tijdens het opzetten eenvoudig uitgebroken worden met de hand.

Bron van de productfoto: SES Creative.