Yanick Brezet
  • Productontwerp
  • Universiteitsproject
  • 2014

Philips Robotstofzuiger

Dit project is uitgevoerd in opdracht voor Philips, in een samenwerkingsverband tussen studenten Industrial Design Engineering, Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde. Destijds waren robotstofzuigers in het beginstadium, waar alleen de Early Adopters een dergelijk apparaat durfden te gebruiken. Philips gaf de studententeams de uitdaging om een robotstofzuiger te ontwerpen die de normale consument vertrouwen geeft om een robotstofzuiger te gebruiken. Problemen voor de consument waren onder andere de beperkte inzetbaarheid in hoeken, onder meubels, op de trap, en over drempels.
 
Dit ontwerp is zo gemaakt dat de stofzuiger eenvoudig over hoge drempels kan klimmen. De smalle banden zorgen er daarnaast voor dat het apparaat brede banen kan stofzuigen. Het product is bedoeld als tussenstap tussen een volledig handmatige stofzuiger naar volledig geautomatiseerd stofzuigen. De consument hoeft alleen nog maar op de bank en op de trap handmatig te stofzuigen.
 
In dit project heb ik me bezig gehouden met het conceptontwerp, allocatie van onderdelen, CAD-modelleren en het maken van visualisaties.