Site Overlay

Conceptontwerp
Prototyping
CAD-design
Structural packaging
E-commerce

Flowerwish Vaasje

Flowerwish verkoopt gepersonaliseerde relatiegeschenken: een lasergesneden vaasje met een boeketje droogbloemen. Het geheel past door de brievenbus en is bedoeld als een bijzonder alternatief voor het sturen van een kaartje. Voor het ‘Vaasje’ is in samenwerking met Flowerwish het kartonnen interieur herontworpen.

Het oorspronkelijke interieur (zie onderaan deze pagina) was ontworpen op basis van logistieke aspecten: de inhoud van het pakket moest de reis van postkantoor naar brievenbus overleven. Het glazen buisje en de droogbloemen zijn daarbij bijzonder fragiel. Een verbeterpunt voor de originele verpakking was de presentatie van de inhoud.

In het herontwerp, bovenaan deze pagina getoond, is gekozen voor een integrale benadering. Het doel was om de inhoud van de verpakking mooi te presenteren bij openen, zonder dat dat ten koste ging van de bescherming van de producten tijdens transport. Daarbij is begonnen met de unboxing ervaring: ‘wat zou de ontvanger als eerste moeten zien als die het pakje opent?’. Vervolgens zijn deeloplossingen ontwikkeld om de verschillende onderdelen te kunnen fixeren.

In het uiteindelijke ontwerp dragen de lange houten ribben van het vaasje bij aan de stevigheid van de verpakking tijdens transport. Het buisje en de droogbloemen zijn rondom gebufferd met karton, maar zijn bij het openen door de ruimte eromheen een ware eyecatcher.

Het herontwerp van het interieur is door Flowerwish succesvol bevonden: inmiddels is het ontwerp in gebruik door het bedrijf voor alle nieuwe orders.

Flowerwish Vaasje is gepersonaliseerd te bestellen op www.flowerwish.nl.

Flowerwish_Vaasje
Flowerwish_Oldpackaging