Site Overlay
Groepsproject

Verpakkingstechnische aspecten
Duurzaamheid
3D-visualisatie

Conimex Basics

Conimex Basics is ontworpen als de duurzame vervanger van de Curry’s & Boemboes productlijn van Conimex. Het concept bestaat uit een grote pot met basispasta voor curry of boemboe, die naar believen op smaak gebracht kan worden met de verschillende kruidenmixen.
 

Duurzaamheid was de kern van dit project. Daarom is gekozen voor materialen die vrijwel 100% recyclebaar zijn. De papieren labels zijn gedrukt op ongebleekt papier, waarbij rekening is gehouden met het gebruik van zo min mogelijk drukgangen en het minimaliseren van inkt. Een hoek van het label bevat geen lijm, waardoor de labels door de consument makkelijk af te halen zijn, wat bovendien hergebruik van de potten stimuleert.

Grafisch wijkt het concept af van de huidige Conimex huisstijl. De huisstijl is ontleed en vereenvoudigd om een rustiger en duurzamere uitstraling te creëren, zonder af te doen aan de herkenbaarheid. Het nieuwe huisstijlconcept is eenvoudig uitbreidbaar naar andere producten binnen en buiten de Curry’s & Boemboes productlijn. In de geometrie is gekozen voor zijvlakken die in elkaar passen, waardoor een eenheid tussen de basis en de kruidenpotjes wordt gesuggereerd.
 

Dit project is het resultaat van een onderwijsopdracht voor Unilever, als onderdeel van het vak Packaging Design & Management 2 aan de Universiteit Twente.

Neem contact op!

KvK: 66252636      
BTW-id: NL002346389B54