Film


Hieronder is een film te zien over hoe ons product-servicesystem werkt.

Meer informatie

Verdere uitleg


Reizen

Plan je route en vind de beste manier om naar je bestemming te komen. Geen OV? Geen probleem. Gebruik de app voor de bus, trein, taxi of fiets te betalen. Meer dan alleen de weg vinden? Zin in een koffie? Of alleen de stad ontdekken? Selecteer zelf wat je in je kaart wilt zien en ontdek de stad met de augmented map. Weet je niet zo goed wat je leuk vindt? City Roots is een slimme app die jou snel gaat leren kennen. Daarom kan hij als een reisexpert jou de beste reissuggesties doen én ook nog eens acties aanbieden die jij leuk vindt! Weet je nog niet zeker of je de City Roots app wil downloaden? Geen probleem, onze City Roots Islands bevatten grote touchscreens waar je het even uit kunt testen.

Fietsen

Wil je de stad op een Nederlandse manier leren kennen? Dan heb je een fiets nodig. Kies uit een van de City Roots fietsen op ons Island, kies een hippe city bike of een comfortabele elektrische fiets en betaal gemakkelijk met de app.

Opladen

Geen batterij meer? Het maakt niet uit of je mobiel of elektrische fiets leeg is. Kom even langs bij de City Roots Islands en laadt je batterij gratis op, of neem even een pauze op een van onze bankjes en maak gebruik van gratis Wifi terwijl je de stad ontdekt op het grote City Roots touchscreen.

Duurzaam

Wij staan voor duurzaam. Niet alleen stimuleren wij onze klanten de auto te laten staan en het openbaar vervoer te pakken óf de fiets, wij maken zelf ook gebruik van groene stroom op onze City Roots Islands.

User Interface


Onze interface zal uit een kaart bestaan waarop bedrijven, bezienswaardigheden, reisopties en advertenties getoond zullen worden. Voor het aanbieden van een volledige kaart met informatie over de regio is het voordelig om een partnership aan te gaan met een databedrijf zoals tripadvisor. Op deze manier is het voor City Roots voordelig om data over te nemen zonder die zelf te hoeven genereren. Deze kaarten vol data zullen als een zogenaamde basis dienen. De naam en de functies van tripadvisor blijven zichtbaar, enkel voegt City Roots layers toe aan de kaarten. Zo wordt het zichtbaar dat wij onder andere fietsen verhuren op locaties in de stad. Daarnaast kan de gebruiker via onze app zien welke route hij het beste kan nemen naar zijn gewenste bestemming.

Klik in het onderstaande plaatje om ons City Roots prototype te testen!

Gebruikerstest


Wij geven om onze klanten en om hun meningen, daarom is er een gebruikerstest uitgevoerd zodat verbeterpunten kunnen worden doorgevoerd voordat wij onze producten op de markt gaan brengen. Tijdens de test zijn er verschillende opdrachten uitgevoerd die ons input konden geven voor verbeterpunten.

  Uit de test kwamen een aantal verbeterpunten naar voren, zo moest de duidelijkheid van het systeem verbeterd worden en de locatie waar de gebruiker zich bevindt moest zichtbaarder worden. Daarnaast moest er meer duidelijkheid komen over de verschillende functies en knoppen waardoor het duidelijker zou worden dat de gebruiker zélf kan kiezen wat hij wil zien in de kaart.

  Het systeem moet consistent zijn, zodat het voor de gebruiker duidelijk is wat er moet gebeuren. De verschillende meningen van onze gebruikers hebben geleid tot een verbeterd product die we met trots kunnen aanbieden. Voorproefjes van het echte systeem zijn te vinden onderaan!

Uitleg businessmodel

Wie zijn wij? “City Roots staat voor duurzaamheid en het stimuleren van reizen en bedrijvigheid in de kleinere regio’s in Nederland. Hierdoor biedt City Roots niet alleen diensten aan voor haar app gebruikers maar ook voor de betreffende regio’s en daarmee haar partners.”


City Roots onderscheidt zich door meerdere diensten aan te bieden, zo brengt het een compleet overzicht van actuele reisinformatie in kaart voor Nederlandse reizigers en toeristen. Deze informatie is beschikbaar op de downloadbare City Roots app voor mobiele telefoons én op grote touchscreens die geplaatst zullen worden op toeristische knooppunten. Daarnaast kan de reiziger met de City Roots app met zijn mobiel betalen in het openbaar vervoer, waardoor hij voortaan geen kaartjes of OV-kaarten meer hoeft aan te schaffen.
Om te zorgen dat de reizigers in zoveel mogelijk vervoerders met hun mobiel kunnen inchecken, zal City Roots mobiele scan apparaten gaan verkopen aan verschillende vervoerders in de regio als bussen, treinen en taxi’s. Het heeft onze voorkeur om de touchscreens te plaatsen in kleine regio’s omdat in deze gebieden nog veel te winnen valt op het gebied van toerisme en reizen. Door in deze regio’s gecondenseerde en accurate reisinformatie te verschaffen zal voortaan het openbaar vervoer stukken aantrekkelijker worden. Daarnaast bieden wij een compleet reisaanbod, zijn er aantrekkelijke reis kortingen voor reizigers én zal City Roots persoonlijke reissuggesties doen, allemaal om het reizen in deze regio’s te stimuleren.

Value proposition.


Digitale diensten
Zoals te zien is in de infographic biedt de City Roots software (die dus werkzaam is op het fysieke scherm en als app op een mobiele telefoon) meerdere voordelen voor onze klanten. Wij willen onze klanten leren kennen. Daarom kunnen onze klanten een eigen account aanmaken op City Roots waardoor ze gebruik kunnen maken van allemaal diensten.

Zo wordt het reizen gemakkelijker gemaakt in verschillende kleinere regio’s. Wij streven ernaar om kleine regio’s te profileren en met elkaar te verbinden.
Dit doen wij onder andere door de service aan te bieden om per mobiel gemakkelijk te betalen bij Nederlandse vervoerders. Door simpel zijn telefoon te scannen bij verschillende openbaar vervoersbedrijven die in samenwerking zijn met City Roots kan de gebruiker onbezorgd reizen. En omdat wij reizigerskortingen hanteren voor onze klanten wordt het ook nog eens een stuk aantrekkelijker.

Een van de diensten die City Roots gratis aanbiedt, is het in kaart brengen van een volledig overzicht van actuele evenementen in de regio, maar ook over interessante bezienswaardigheden. Niet alleen deze functies worden zichtbaar gemaakt in de kaart maar ook een volledig beeld van alle vervoersopties voor de gebruiker worden op een overzichtelijke manier getoond, waardoor hij nog gemakkelijker kan reizen. Daarnaast bieden wij onze partner vervoersbedrijven in de regio betere informatie aan voor hun reizigers én een manier om nog meer klanten aan te trekken door de mobiele betaaldienst.

Nog een voordeel aan City Roots is dat het een slimme app is die de klant persoonlijk leert kennen. Hierdoor krijgt de reiziger altijd interessante reissuggesties en acties.
Hiermee stimuleren wij onze klanten ook de kleine regio’s van nederland te leren kennen. Waarmee wij niet alleen onze partner vervoersbedrijven helpen door te zorgen dat klanten vaker gaan reizen naar City Roots regio’s, maar ook de bedrijven op locatie. Zij hebben er veel baat bij dat onze klanten hun locatie en advertenties op de kaart kunnen zien.

City Roots Island
Om de city roots app een grotere naamsbekendheid te geven, de lokale bedrijven extra te promoten en City Roots regio’s met elkaar te verbinden, zijn er City Roots Islands beschikbaar.
Een Island bestaat uit een groot touchscreen waarop de applicatie van City Roots werkend is, comfortabele bankjes, oplaadmogelijkheden voor telefoons, fietsverhuurdienst en de mogelijkheid tot gratis wifi.

Bovendien is er op deze manier ook gedacht aan buitenlandse toeristen. De OV-kaart blijkt op dit moment te ingewikkeld te zijn voor deze reizigers, bovendien is er geen enkel systeem wat alle belangrijke informatie voor deze doelgroep bevat. Daarom bieden de City Roots Islands een uitkomst. Op ons gebruiksvriendelijke scherm worden de toeristen geïntroduceerd aan alle mogelijkheden van City Roots. Zo kunnen ook zij kennis maken met City Roots en bepalen of zij een eigen account aanmaken om prettiger te kunnen reizen.

Customer segments


Business to customer
Een grote klantengroep van City Roots zijn de gebruikers van de app. Wij bieden hen een gratis persoonlijk account aan waardoor zij gebruik kunnen maken van gratis diensten én kunnen betalen voor openbaar vervoer. Deze slimme app leert de gebruiker kennen en geeft op deze manier tips om zo efficiënt mogelijk te reizen.

Business to business
Bedrijven in de regio mogen op de City Roots applicatie adverteren. Dit kunnen zij doen door hun naam en locatie te adverteren op de kaart en door persoonsgerichte advertenties te plaatsen bij individuele klanten.

Vervoersbedrijven zoals bussen, treinen en taxi’s kunnen worden aangesloten bij City Roots door onze scan-apparaten in gebruik te nemen in hun voertuigen. Bij aangesloten vervoersbedrijven neemt City Roots frequent ritten af in grote getalen. Hierdoor heeft én de vervoerder garantie op inkomsten én kunnen wij kortingen hanteren voor onze klanten.
Bovendien zal elk vervoersbedrijf, onafhankelijk van het feit of deze aangesloten zijn bij City Roots of niet, zichtbaar zijn in de kaart. Hierdoor bieden wij de reizigers een compleet overzicht  van al het (openbare)vervoer in de regio in kaart en sluiten wij geen enkel bedrijf uit bij deze voordelige informatie dienst.

Customer relationships


Opbouw relatie: Klant werving Om klanten te werven zullen promotie acties worden gestart. Daarnaast zullen de fysieke eilanden van city roots een manier zijn om (het eerste) contact te leggen met de klant. Door de opvallendheid en de plaatsing van de City Roots Islands wordt de kans vergroot dat klanten (en ook buitenlandse toeristen) hierdoor de city roots app leren kennen en downloaden.

Om business to business relaties tot stand te brengen, zullen beoogde bedrijven promotie acties ontvangen en actief en persoonlijk door city roots worden benaderd.

Garanderen van een langdurige klantrelatie
Een lange relatie met onze klanten is van het grootste belang.

Zo wordt er altijd gestreefd naar de meest up-to date toeristische informatie. Door een gebruiksvriendelijke en simpele app aan te bieden die een compleet reispakket aanbiedt, zullen onze klanten altijd gemakkelijk kunnen reizen.

Bovendien leert onze app de gebruiker kennen in zijn interesses en gebruiken, waardoor wij altijd de meest interessante suggesties kunnen doen en het meest behulpzaam kunnen zijn in het begeleiden van de reis.
Hoe langer en hoe vaker de klant onze app gebruikt hoe meer hij voor ons betekend en dat laten wij weten door deze klanten onze waardering te tonen. Hoe hoger zij in onze waardering staan, hoe meer zij van persoonsgerichte en aantrekkelijke acties gebruik kunnen maken.

Om onze bedrijven een garantie te geven op een langdurige relatie, biedt City Roots verschillende aantrekkelijke advertentie opties. Daarnaast worden wij de verbindende factor tussen vervoersbedrijven en de reiziger. Dit doen wij niet alleen door goede reisinformatie aan de klant te tonen maar ook nog eens de reiziger een makkelijkere betaalmogelijkheid te bieden voor deze vervoerders.
Wij zijn dus ook nog eens een grote afnemer van ritten bij onze aangesloten vervoersbedrijven die wij met korting verkopen aan onze klanten. Hierdoor garanderen wij voor beide partijen een prettige klantervaring.

Channels


Door klant gerichte promotie en door de City Roots Islands die geplaatst zijn op toeristische knooppunten zullen de potentiële klanten bereikt worden.
Daarnaast zorgen wij voor zichtbaarheid van de app in download diensten als google play.

Bedrijven benaderen wij actief maar ook met promotie acties.

Key activities


Wij leveren toeristische en vervoersinformatie voor gebruikers van City Roots. Door een compleet reisoverzicht aan te bieden, een betaalservice voor reizigers in openbaar vervoer mogelijk te maken en door City Roots Islands te plaatsen op toeristische knooppunten, verbinden wij kleine regio’s met elkaar.

Wij leveren voor onze bedrijven promotiemogelijkheden op onze app en touchscreens. Daarnaast leveren wij niet alle actuele informatie over vervoerders inzichtelijk in kaart, maar kopen wij ook grootschalig reizen in voor onze reizigers, waardoor wij een grote klantenkring met reis kortingen kunnen voorzien en kunnen wij vervoerders garantie geven op inkomsten

Bovendien biedt City Roots fietsverhuur aan op haar eigen City Roots Islands in de stad.

Key resources


Om de City Roots app en Islands mogelijk te maken hebben wij software developers, datamanagers, partnerbedrijven, marketing bronnen en producenten nodig. Wij zullen zelf geen producten produceren zoals de City Roots touchscreens, maar laten ze wel ontwikkelen bij producenten. Deze nemen wij vervolgens zelf af en laten deze distribueren en plaatsen op de juiste locaties in Nederland.

Key partners


Wij willen gaan samenwerken met databedrijven als tripadvisor die ons kunnen voorzien van data over locaties. Dit zou ontwikkeltijd en geld uitsparen voor City Roots maar geeft ook meer bekendheid voor het databedrijf, omdat deze breed gepromoot wordt door de applicatie.

Daarnaast zullen vervoersbedrijven worden benaderd voor samenwerkingen. Hierdoor kunnen wij het mogelijk maken dat onze klanten door middel van City Roots in zoveel mogelijk openbaar vervoer met hun mobiel kunnen betalen. Wanneer genoeg klanten gebruik maken van het City Roots bestaalsysteem, kunnen wij grootschalige inkopen van ritten met kortingen verkopen aan onze klanten.

Bovendien willen wij ook fietsverhuur aansluiten op onze betaalservice. Deze verhuurdienst kunnen wij opzetten in samenwerking met lokale fietsbedrijven. Bovendien zullen lokale fietsbedrijven worden benaderd voor een samenwerking in de fietsverhuur van city roots. Waardoor de fietsen altijd in topconditie zijn door regelmatig onderhoud.

Revenue streams


  • City Roots neemt van tevoren grote hoeveelheden ritten af met aanzienlijke kortingen bij vervoersbedrijven. Hierdoor kunnen wij de klanten met kortingen voorzien en maken wij een gedeeltelijke winst op het reizen van onze klanten.
  • City Roots zal een groot deel van haar inkomsten halen uit de, zowel persoonsgerichte als algemene advertenties, die getoond worden op de app en het scherm.
  • Bovendien zullen de City Roots scanapparaten voor een hogere verkoop- dan inkoopprijs verkocht aan samenwerkende vervoersbedrijven.
  • Daarnaast zullen de City Roots fietsen verhuurd worden aan onze gebruikers voor een dagprijs.

Cost structure

  • City Roots zal voor de ontwikkeling, distributie en plaatsing moeten betalen voor de City Roots Islands.
  • City Roots zal investeren in promotieacties voor de app en de Islands.
  • City Roots heeft vaste kosten aan onderhoud en elektriciteit van de Islands, marketing en datamanagement.
  • Daarmede zullen er grote aantallen ritten (met korting) worden ingekocht bij vervoersbedrijven.

groep 9

Elisabeth

Co-founder City Roots
Business Developer

Lara

Co-founder City Roots
Art Director

Everhard

Co-founder City Roots
Business Developer

Ruby

Co-founder City Roots
Interaction Designer

Sjoerd

Co-founder City Roots
Interaction Designer

Bente

Co-founder City Roots
Webdeveloper